Vi har placerat cookies på din dator och lagrat ditt IP-nummer för att ge dig en bättre upplevelse av våra webbplatser. Om cookies och personuppgifter
OK, jag förstår!
En utflykt i skogen när vädret tillåter är trevligare än att stå inne i stallet hela vintern!
 
torsdag 13 januari 2011

Ny sajt

Idag är jag hos Peo och gör en ny sajt till Wästgötarna
onsdag 22 september 2010

Snart dax att komma in under tak

Förra vinterns gödsel är utkörd på åkrarna för att ge näring till nästa års grödor. Vi har samlat på oss ensilage så det ska räcka den kommande vintern. Ströhalmen är pressad och vi håller som bäst på att frakta hem till vinterlagret. Så här i slutet av september växer det väldigt sakta i beteshagarna, och om det blöta vädret fortsätter trampar djuren sönder mer än de äter. Nu handlar det om dagar eller veckor innan det är dax för installning.
december 2009

Fruset vatten

Kallt och blåsigt. Klockan 6 på morgonen kommer jag ut till djuren och upptäcker att vattnet frusit. Cirkulationspumpen har lagt av. Får tag på Hasse, rörmokaren, han är en klippa. Monterar in en ny pump. Bär 200 liter varmvatten för att tina rör, slangar och vattenkoppar. Klockan 22 på kvällen funkar det igen, 16 hårda timmar...
fredag 31 juli 2009

Får på upptäcksfärd

Fåren har kommit på att man kan gå ut ur hagen. Strömmen verkar inte bekomma dem, bara man tar sats och hoppar snabbt emellan trådarna... Fårlortar lite varstans, de äter upp de äpplen de når på träden. Hittar de grönsakslandet blir det nog fårfiol resten av sommarn...
tisdag 21 juli 2009

Grilltips

Har haft lite långväga besökare här i några dagar. En kväll grillade vi entrecote och lammflinta. Entrecoten funkar ju klockrent om man skivar i 7 mm tjocka skivor och marinerar i yoghurt och kiwi. Lammflinta har vi aldrig provat tidigare, det är alltså lammfiolen som vi skar/sågade i 15-20 mm tjocka skivor när vi styckade lammen, men vad bra det blev! Vanlig flintastek är ju inte dumt, men det här var finfint. Rekomenderas!
juni 2009

Nu blommar ängen

Nu är gårdens lilla äng som vackrast. Jag är ingen botaniker, men väldigt många rara växter är det. Här om kvällen när vi gick förbi doftade nattviolen så gott. Ängen ska slås med lie i slutet av juli eller början av augusti, ett jobb som jag nog får leja bort i år - fick foten under en traktor i början av maj, och klarar mig inte utan kryckor förrän senare i höst.

Djuren

Djuren är nu inne i stallet över vintern. De är indelade i sex grupper, killkalvar, tjejkalvar, kvigor, tjurar och stora & större kossor.

Läs mer »

Gårdens produkter

Nyinkommet: Fina lammfällar, bör ses och kännas på!
Det mesta av det gården ger kan man köpa direkt utan mellanhänder. Från dinkelflingor till ekologisk oxfilé och lurviga fårfällar.

Läs mer »

Kontakt

Anders Bergman
Humlebäck Lavad
467 94 Grästorp

Visa karta

Telefon

0510-73121
0734-205989

Skicka e-post