Vi har placerat cookies på din dator och lagrat ditt IP-nummer för att ge dig en bättre upplevelse av våra webbplatser. Om cookies och personuppgifter
OK, jag förstår!
Humlebäck norrifrån, med skogen i ryggen åt öster och utsikt över västgötaslätten åt väster.

Om gården

Humlebäck ligger i Skaraborg, på gränsen mellan Lidköping och Grästorp, med halva arealen i Lavad och halva i Täng. Här har Anders och Annika Bergman odlat ekologiskt sedan 1998.
På två tredjedelar av gårdens åkerareal odlas vall och foderspannmål till djuren, på resten odlas spelt, lantvete, nakenkorn och emmer. Dessutom finns ca fem ha gamla fina beteshagar samt nästan lika mycket nyanlagda naturbeten. I bondens huvud växer också planer på en liten våtmark.

Den kommande vintern får djuren för andra gången tillbringa i det nya djurstallet. Den hyser drygt hundra nökreatur och kanske lite får. Den är av typen kall lösdrift, med en öppen långsida där djuren utfodras. Flytgödseln skrapas ner i en så kallad lagun och djuren ligger på djupströbäddar.

Djuren

Djuren är nu inne i stallet över vintern. De är indelade i sex grupper, killkalvar, tjejkalvar, kvigor, tjurar och stora & större kossor.

Läs mer »

Gårdens produkter

Nyinkommet: Fina lammfällar, bör ses och kännas på!
Det mesta av det gården ger kan man köpa direkt utan mellanhänder. Från dinkelflingor till ekologisk oxfilé och lurviga fårfällar.

Läs mer »

Kontakt

Anders Bergman
Humlebäck Lavad
467 94 Grästorp

Visa karta

Telefon

0510-73121
0734-205989

Skicka e-post