Vi har placerat cookies på din dator och lagrat ditt IP-nummer för att ge dig en bättre upplevelse av våra webbplatser. Om cookies och personuppgifter
OK, jag förstår!
När fåren lammar är våren i antågande

Ekologiskt kött - för din skull

Här får djuren bara beta gräs på sommaren, och inget annat än grovfoder på vintern. Kraftfoder och spannmål finns inte på menyn. Till och från kan korna få en skvätt dinkelskal, en restprodukt när man gör flingor och mjöl. Foderstaten gör att köttet får en mycket högre halt av nyttiga omega-3-fettsyror.

Beställ kött

Vi slaktar ett fåtal djur varje månad, allt eftersom de blir slaktmogna. Vi säljer därför företrädesvis hela eller halva slaktkroppar - naturligtvis finstyckat, märkt, vägt och förpackat, färsen mald...
I mån av tillgång kan naturligtvis även mindre kvantiteter av enskilda detaljer finnas för leverans - ring och kolla!
För att kunna göra mindre leveranser behöver vi pussla ihop flera beställningar för att få ihop hela slaktkroppar. Kom därför gärna in med din beställning i god tid - minst 7 veckor i förväg. Slaktaren har oftast en kö på 4-5 veckor. Köttet behöver sedan hänga en till två, kanske tre veckor för högsta kvalitet.

Anmäl dig till vår mejl-lista för intresserade köttkunder, så får du ett mejl när det blir dax för slakt. Gå till kontaktsidan och välj mejl-lista ekokött i ärenderaden.

Till prislista nötkött »

Till prislista lammkött och fällar »

Djuren

Djuren är nu inne i stallet över vintern. De är indelade i sex grupper, killkalvar, tjejkalvar, kvigor, tjurar och stora & större kossor.

Läs mer »

Gårdens produkter

Nyinkommet: Fina lammfällar, bör ses och kännas på!
Det mesta av det gården ger kan man köpa direkt utan mellanhänder. Från dinkelflingor till ekologisk oxfilé och lurviga fårfällar.

Läs mer »

Kontakt

Anders Bergman
Humlebäck Lavad
467 94 Grästorp

Visa karta

Telefon

0510-73121
0734-205989

Skicka e-post