Vi har placerat cookies på din dator och lagrat ditt IP-nummer för att ge dig en bättre upplevelse av våra webbplatser. Om cookies och personuppgifter
OK, jag förstår!
En nyfödd kalv behöver få i sig råmjölk helst inom tolv timmar.

Djuren

Gårdens huvudsakliga inriktning är dikobesättningen på runt 40 kor med varsin kalv, eller två - tvillingar är inte särskilt ovanligt. Avelstjurarna har de senaste åtta åren varit av rasen Hereford, de flesta naturligt hornlösa. Med ungdjur och fjolårskvigor pendlar besättningens storlek mellan 75 och 120 djur.


Här finns också en handfull tackor som tillsammans med sina lamm växelbetar hagar och vallar med korna. De föredrar lite olika växter i betesfloran, något som gynnar både artrikedomen och bondens ekonomi. I vintras lyckades inte baggen med det han skulle, så nu hoppas vi på nya baggen och lammning i höst.


Två hästar, en welsh/fjording och en holländsk Frieser travar omkring i våra hagar. Tilde, 17 år ser till att de trivs och får daglig motion. Hästarna går ute för det mesta, men på vintern när det blir riktigt kallt eller blåsigt får de stå i stallet över natten.

Djuren

Djuren är nu inne i stallet över vintern. De är indelade i sex grupper, killkalvar, tjejkalvar, kvigor, tjurar och stora & större kossor.

Läs mer »

Gårdens produkter

Nyinkommet: Fina lammfällar, bör ses och kännas på!
Det mesta av det gården ger kan man köpa direkt utan mellanhänder. Från dinkelflingor till ekologisk oxfilé och lurviga fårfällar.

Läs mer »

Kontakt

Anders Bergman
Humlebäck Lavad
467 94 Grästorp

Visa karta

Telefon

0510-73121
0734-205989

Skicka e-post