Vi har placerat cookies på din dator och lagrat ditt IP-nummer för att ge dig en bättre upplevelse av våra webbplatser. Om cookies och personuppgifter
OK, jag förstår!
Lantvete Öland är inte bara vackert, det ger ett mjöl med fantastiska bakningsegenskaper.

Gårdens produkter

Det mesta av det gården ger kan man köpa direkt utan mellanhänder. Mjöl och flingor av dinkel och andra historiska sädesslag. Kött och fällar av lamm, och kött av nötkreatur.


Anmäl dig till vår mejl-lista för intresserade köttkunder, så får du ett mejl när det blir dax för slakt. Gå till kontaktsidan och välj mejl-lista ekokött i ärenderaden.


Spannmålen förädlas i samarbete med Wästgötarna, en odlarförening som specialicerat sig på historiska sädesslag. Vi har för närvarande ett tiotal produkter i sortimentet. Malning och packning görs i Levene kvarn utanför Vara.


Lammen slaktas vanligen i november eller december. Köttet säljs till familjer som fått smak på livets goda och fattat vad ekologisk köttproduktion innebär.


Nötkreatur slaktas med jämna mellanrum hela året, några stycken ungefär varannan månad. Ett knappt dussin slaktkroppar tas årligen tillbaks från slakteriet för att förädlas och levereras i huvudsak till folkhögskolor och cateringfirmor, men även till privatpersoner.

Djuren

Djuren är nu inne i stallet över vintern. De är indelade i sex grupper, killkalvar, tjejkalvar, kvigor, tjurar och stora & större kossor.

Läs mer »

Gårdens produkter

Nyinkommet: Fina lammfällar, bör ses och kännas på!
Det mesta av det gården ger kan man köpa direkt utan mellanhänder. Från dinkelflingor till ekologisk oxfilé och lurviga fårfällar.

Läs mer »

Kontakt

Anders Bergman
Humlebäck Lavad
467 94 Grästorp

Visa karta

Telefon

0510-73121
0734-205989

Skicka e-post